Meggyes pite

2018. július 15. - dryka

Egy utazás sokféleképpen értelmezhető. Ez nyilván közhely, de az enyém mégsem vonattal történt, vagy villamossal, esetleg busszal, bár utóbbinak arra esett egy megállója. Az utazásom egy meggyes pitének köszönhető.

Tovább

Döme, a hóember

hoember.pngTomi, amint felébredt, kipattant az ágyból, az ablakhoz rohant, és kitekintett rajta. A kertet vastag hótakaró fedte, de néhány apró hópihe még mindig szállingózott az áthatolhatatlannak tűnő felhőkből. A kopár fák most csillogó, fehér bundát viseltek, ágaikon néhány madár didergett élelemre vadászva. A garázs ereszéről hosszú, vaskos jégcsapok csüngtek alá, mintha Télanyó oda lógatta volna fel a frissen öntött cukornyalókákat.

Tovább

Kiflicsücsök

Vágyakozva figyelte az asztalokon sorakozó zöldségek és gyümölcsök színesebbnél-színesebb kavalkádját. Lehajtotta a fejét, állát felhúzott térdére helyezte és kipiszkált némi homokot a nagylábujja körme alól. Görgette egy ideig az ujjai között, miközben próbálta elnyomni az érzést, amit korgó gyomra okozott. Az éhség felszaladt egészen a torkáig, mintha szeretné berántani a legelső dolgot, amivel találkozik, ha pedig nincs más, őt magát falja be.

Tovább

Írók kérdőíve

Az írói körjáték engem is megtalált. Köszönöm Buglyó Gergelynek a meghívást! :)

 

1. Milyen műfajban szoktál írni (novella, vers, regény, blog stb.)?

Többnyire meséket, de olykor egy-egy novella is becsusszan. Próbálkoztam már színdarabírással is, de ez még új műfaj nekem, van még mit tanulnom – bár ez utóbbi mindenre igaz. :)

Tovább

Fantáziautazás

indovinafilmfermataautobus.jpgNézz le! A lábad előtt egy láthatatlan esőcsepp olvad bele a betonba, látható nyomot hagyva maga után.

Nézz fel! Több száz vagy akár ezer csepp is közelít feléd ebben a pillanatban. De te mégis elmosolyodsz, mert tető van feletted. Azonban a szél pimaszul az arcodba csapja őket.

A többi várakozót figyeled. Egy lány zenét hallgat. Nem is érzékeli, mi zajlik körülötte. Egy nőt túlságosan lefoglal a dühöngés, hogy még mindig nem jön a busz. Az idegeskedésben nem marad ideje aggódni amiatt, hogy elázik. Egy idős bácsi pedig esernyőt tart a feje felett.

Amikor megérkezik a busz, mindenki egykedvűen felszáll, mintha semmi jelentősége nem lenne az utazásnak. Csak az a lényeg, ahonnan elindulsz, és ahova érkezel. Pedig mennyi izgalmat rejt egy ilyen utazás!

Tovább

Egy nap a domb mögött

fullhd-hatterkep-mosaicon-830516220-napkelte.jpgEgy rekedt kakas kukorékolása ébresztette. Reszketve lesett ki a domb mögül, mert ha még mindig ébren van, aki elől elrejtőzött, nem bújhat elő. Egy fa állta el tekintetének útját. A levelei között sötétség szűrődött át, majd meglátta egy lámpa motoszkáló fényét, ez pedig csak egyet jelenthetett: még mindig ott van. Remélte, hogy rövidesen továbbáll. Órák óta erre várt. Ezalatt erőt gyűjtött, ám egyelőre csak annyira tellett tőle, hogy kilessen a rejtekéből, majd, ha kellően biztonságosnak ítéli meg, még egy kissé feljebb emelkedjen. Amint magasabbra ért, az elé táruló látvány mintha megerősítette volna. Még feljebb merészkedett, mintha egy létrán mászna a világ tetejére. Azonban a több fok több erőt is igényelt. Hogy próbára tegye magát, elmorzsolt egy zsenge harmatcseppet. Ez ment neki, ő pedig egyelőre kicsivel is beérte.

Tovább

Hógömb

Most múlik pontosan… huszonkét óra huszonhat perc. Ötvenkét másodperc. Az ötvenharmadikon egy apró hópehely csúszik végig az idő kerekének másodpercmutatóján, hogy aztán a földön landoljon a társai között. Az ötvennegyedik másodpercet a fagyos északi szél simítja végig, ráfagyasztva a hópelyhekről leolvadt vizet, hogy a következő pehely is könnyedén lecsúszdázhasson rajta.

Tovább

Teki és a habcsók csontváz

Teki és Borzi éppen egy nehéz és fáradságos küldetésről tértek vissza, amikor meglátták a mindenhova kifüggesztett hirdetést. A plakátok már messziről kiáltották, hogy este lesz a hagyományosan minden évben megrendezett Kísértetes Tökparti. A fáradság nyomban tovasuhant a két barátból, a helyét pedig átvette az izgalom. Még időben voltak ahhoz, hogy jelmezt szerezzenek maguknak, így hát betértek Göbi asszonyság Jelmezáriumába.

Tovább