Döme, a hóember

2017. december 04. - dryka

hoember.pngTomi, amint felébredt, kipattant az ágyból, az ablakhoz rohant, és kitekintett rajta. A kertet vastag hótakaró fedte, de néhány apró hópihe még mindig szállingózott az áthatolhatatlannak tűnő felhőkből. A kopár fák most csillogó, fehér bundát viseltek, ágaikon néhány madár didergett élelemre vadászva. A garázs ereszéről hosszú, vaskos jégcsapok csüngtek alá, mintha Télanyó oda lógatta volna fel a frissen öntött cukornyalókákat.

Tovább

Írók kérdőíve

Az írói körjáték engem is megtalált. Köszönöm Buglyó Gergelynek a meghívást! :)

 

1. Milyen műfajban szoktál írni (novella, vers, regény, blog stb.)?

Többnyire meséket, de olykor egy-egy novella is becsusszan. Próbálkoztam már színdarabírással is, de ez még új műfaj nekem, van még mit tanulnom – bár ez utóbbi mindenre igaz. :)

Tovább

Egy nap a domb mögött

fullhd-hatterkep-mosaicon-830516220-napkelte.jpgEgy rekedt kakas kukorékolása ébresztette. Reszketve lesett ki a domb mögül, mert ha még mindig ébren van, aki elől elrejtőzött, nem bújhat elő. Egy fa állta el tekintetének útját. A levelei között sötétség szűrődött át, majd meglátta egy lámpa motoszkáló fényét, ez pedig csak egyet jelenthetett: még mindig ott van. Remélte, hogy rövidesen továbbáll. Órák óta erre várt. Ezalatt erőt gyűjtött, ám egyelőre csak annyira tellett tőle, hogy kilessen a rejtekéből, majd, ha kellően biztonságosnak ítéli meg, még egy kissé feljebb emelkedjen. Amint magasabbra ért, az elé táruló látvány mintha megerősítette volna. Még feljebb merészkedett, mintha egy létrán mászna a világ tetejére. Azonban a több fok több erőt is igényelt. Hogy próbára tegye magát, elmorzsolt egy zsenge harmatcseppet. Ez ment neki, ő pedig egyelőre kicsivel is beérte.

Tovább

Teki és a habcsók csontváz

Teki és Borzi éppen egy nehéz és fáradságos küldetésről tértek vissza, amikor meglátták a mindenhova kifüggesztett hirdetést. A plakátok már messziről kiáltották, hogy este lesz a hagyományosan minden évben megrendezett Kísértetes Tökparti. A fáradság nyomban tovasuhant a két barátból, a helyét pedig átvette az izgalom. Még időben voltak ahhoz, hogy jelmezt szerezzenek maguknak, így hát betértek Göbi asszonyság Jelmezáriumába.

Tovább

Ajándék

Alfréd izgatottan állt a zebra előtt. Kócos haján ferdére csapott kalap fityegett, zakója felhajtóján egy odacsíptetett kis plüssfigura tekintett a világba szerteszét, nadrágja pedig pont olyan rövidre volt szabva, hogy kilátszódott alóla két különböző színű zoknija. Ujjait ki-be nyitogatta, de mivel a tenyere már jócskán megizzadt ettől a mozdulatsortól, inkább szétterítve hagyta őket, bár nehezére esett, hogy ne csukja össze újra meg újra.

Tovább

A ballon - avagy jegyesség másképpen

il_fullxfull_306698790.jpgHúsz ember esett foglyul egy turisztikai ballonon, amit az erős szél dobált húsz percig Berlinben. Ennek a húsz percnek az első perceiben egy éppen arra elhaladó futár az aznapi huszadik csomagját kézbesítette ki. A csomag fontos lehetett, mert a feladó a lelkére kötötte, hogy csakis, és kizárólag a címzettnek adhatja át, és nagyon vigyázzon rá. A futárnak jó napja volt, így ezt külön kérés nélkül is megtette volna. Most fütyörészve lépett be a virágüzletbe, kezében a barna papírba csomagolt apró tárggyal, amiről sejtelme sem volt, mi lehet.

Tovább

Beláthatatlan űrprobléma

earthseaspace.jpegA csillagszemű asztronauta gondterhelten sodródott a beláthatatlan űrtengeren. Nevét, hogy csillagszemű, onnan kapta, hogy a szeme úgy nézett ki, akár egy csillag – mind formájában, tudniillik a szembogara ötágú volt, mind pedig színében, mert olyan aranysárgán ragyogott, mint a legfényesebb csillag. Ezért, hogy társait ne vakítsa el, kívülről átláthatatlan üvegű sisakot kapott. Azonban az asztronautát zavarta, hogy így senki nem láthatja gyönyörű csillagszemét, ezért sárga, csillámos filctollal két jókora csillagot rajzolt rá. Bár így mások már láthatták, amit szeretett volna, ő viszont nem látott semmit, mert a rajzai kitöltötték az egész látómezejét. Valószínűleg ezért történhetett, hogy nem vette észre a ladikja mellett elsodródó aszteroidát, és az kicsapta kezéből egyetlen evezőjét. Most tehát ott ült evező nélkül, és azt sem látta, merre tart.

Tovább

A PayPass jógi őrült napja

use-rubber-reduced-2-istock_000016622863large.jpgMire a bank biztonsági emberei kiértek, az őrjöngő jógi már igencsak megtépázta az automatát, és ő állt nyerésre. Előző áldozata, a bankkártya romokban hevert körülötte, és az automata is egyre jobban magába roskadt. A halványkék turbános jógi pedig fáradhatatlanul próbálta jobb belátásra bírni ellenfelét.

Tovább