Egy nap a domb mögött

2017. május 31. - dryka

fullhd-hatterkep-mosaicon-830516220-napkelte.jpgEgy rekedt kakas kukorékolása ébresztette. Reszketve lesett ki a domb mögül, mert ha még mindig ébren van, aki elől elrejtőzött, nem bújhat elő. Egy fa állta el tekintetének útját. A levelei között sötétség szűrődött át, majd meglátta egy lámpa motoszkáló fényét, ez pedig csak egyet jelenthetett: még mindig ott van. Remélte, hogy rövidesen továbbáll. Órák óta erre várt. Ezalatt erőt gyűjtött, ám egyelőre csak annyira tellett tőle, hogy kilessen a rejtekéből, majd, ha kellően biztonságosnak ítéli meg, még egy kissé feljebb emelkedjen. Amint magasabbra ért, az elé táruló látvány mintha megerősítette volna. Még feljebb merészkedett, mintha egy létrán mászna a világ tetejére. Azonban a több fok több erőt is igényelt. Hogy próbára tegye magát, elmorzsolt egy zsenge harmatcseppet. Ez ment neki, ő pedig egyelőre kicsivel is beérte.

A közeli templomtorony megkondult, olyan hangosan, mintha egyszerre akarná felriasztani a falu minden lakóját. A harangzúgást kihasználva feljebb mászott, bízva abban, hogy a hang eltereli ellenfele figyelmét. Majd a kutyák is a segítségére siettek, hangos csaholásukkal próbálták messzire űzni.

Áh, csak egy macska sétált el előttük – legyintett lemondóan. Ezekre az ebekre soha sem lehet számítani, a sötét oldalon állnak, ezt mindenki tudja. Néha próbálta őket átcsábítani, és azok úgy is tettek, mintha kedvelnék őt, és valószínűleg így is volt, mégis, amikor ellenfele felbukkant, olyan hatást tudott gyakorolni rájuk, ami neki sosem sikerült. De nem adta fel, mert mindig eljön az ő ideje. Most is. Ahogy egyre magasabbra mászott, úgy növekedett az ereje is. Végül sikerült elűznie, vagy magától ment el, kit tudja, de ő ismét szabadon mozoghatott. Minden nap így megy ez. Újra és újra. A sötétséget fény váltja fel. Az éjszakát a nappal. A Holdat pedig a Nap.

Mentés

A bejegyzés trackback címe:

https://irasokesamitasok.blog.hu/api/trackback/id/tr6112556305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.