Nemtom-köhintő vízilő

2016. november 04. - dryka

Szafariváros útbaigazítását, vízbeigazítását, valamint szavannábaigazítását Umbug, a vízilő végezte. Igazítóbódéja a város közepén állt, pontosan a Szétolvadó fagyizó mellett és a majomkenyérsütőde közelében.

Umbug rajongással végezte a munkáját, és minden reggel egy és háromnegyed órát a medencéjében töltött, hogy formában tartsa magát. Persze csak áztatni szerette magát, mert úszni lusta volt – és valljuk be, mivel a formája egyre gömbölyűbb alakot öltött fel, valószínűleg nem is ment volna neki. A víz alá bukni azonban, majd orrából felspriccelni a vizet, nagyon szerette (ezért is hívták vízilőnek víziló helyett). Így elmondhatjuk, hogy Umbug orrlyukai, Umbuggal ellentétben, kiváló edzettségnek örvendtek. És hogy miért pont egy és háromnegyed órát töltött a vízben? Nos, negyed órára szüksége volt ahhoz, hogy kipihenje a fürdőzés fáradalmait.

Szóval Umbug rajongásig szerette a munkáját, útba, vízbe és szavannába irányítani a városba tévedőket. Egyetlen gondja volt csupán: eddig még senkit nem sikerült útba-, vízbe- vagy éppen szavannábaigazítania. Ugyanis Umbug, ha zavarba jött, mindig köhintésbe kezdett. Márpedig Umbug mindig zavarba jött, ha valaki kérdezett tőle valamit. Száján pedig a szokásos köhintő hang helyett nemtom-köhintés jött ki. Így, amikor például egy varacskos orrszarvú jött és megkérdezte, merre találja az Éppenkiszáradó tavat, Umbug csak köhintett egyet, amivel azt felelte: nemtom. Az orrszarvú pedig egy legyintéssel elcammogott. Vagy amikor egy ormányos elefántoszlop magasodott elé és szavannábaigazítást kért, arra sem tudott mást válaszolni, mint hogy: nemtom. Az elefántoszlop pedig egy dühös ormánylendítéssel odébbtrappolt.

Umbug tudta, hogy ez nem mehet így tovább. Ám mivel zavarában a nemtomon kívül mást nem tudott mondani, táblákat készített, amikre élénk színű festékekkel rápemecselte, mi merre van.

Ezentúl, amikor látogató érkezett a városba és útba-, vízbe- vagy szavannábaigazítást kért, Umbug, miközben nemtomot köhintett, rámutatott a megfelelő táblára. A látogatók persze most is dühösen legyintettek, hogy ha tudja az irányt, akkor miért mondja, hogy nemtom. De Umbug boldog volt, hogy most már valóban jól végezheti a munkáját.

A bejegyzés trackback címe:

https://irasokesamitasok.blog.hu/api/trackback/id/tr10011930263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.