A ballon - avagy jegyesség másképpen

2016. augusztus 29. - dryka

il_fullxfull_306698790.jpgHúsz ember esett foglyul egy turisztikai ballonon, amit az erős szél dobált húsz percig Berlinben. Ennek a húsz percnek az első perceiben egy éppen arra elhaladó futár az aznapi huszadik csomagját kézbesítette ki. A csomag fontos lehetett, mert a feladó a lelkére kötötte, hogy csakis, és kizárólag a címzettnek adhatja át, és nagyon vigyázzon rá. A futárnak jó napja volt, így ezt külön kérés nélkül is megtette volna. Most fütyörészve lépett be a virágüzletbe, kezében a barna papírba csomagolt apró tárggyal, amiről sejtelme sem volt, mi lehet.

A ballonnal szemközti virágárus a huszadik vásárlóját szolgálta ki egy csokor rózsával, amikor régóta várt csomagja érkezett. Arcán a szeles, borult idő ellenére is ragyogó mosollyal tépte fel a papírt, és emelte ki a benne rejtőzködő kis kerámiatörpét, amire már régóta vágyott, és külön tervek alapján rendelte meg az ország legügyesebb keramikusától. A kék sapkás figurát óvatosan a háta mögötti pult legláthatóbb pontjára helyezte.

Ballonhegyi Kázmér ugyanebben az időpontban húsz szál vörös rózsát fizetett ki egy szemlátomást boldog virágárusnak. A virágot a barátnőjének szánta. Elérkezettnek látta az időt arra, hogy nagy lépésre szánja el magát, ami a kapcsolatuk fordulópontjához vezet. A lépést egy ballonon szerette volna megtenni. Talán nem túl romantikus egy turisztikai ballon, idegen emberek sokaságával, de önálló bérlésére Kázmérnak nem volt pénze, és mivel ezt tartotta a legkülönlegesebb helynek, amitől úgy érezte, biztosan pozitív válaszra számíthat, ezek a tények nem tántorították el szándékától. Ám úgy látszott, az időjárás nem támogatta az ötletét, ugyanis az említett helyszínt most jobbra-balra dobálva próbálta meg a levegőben tartani. Kázmér számára a jelenet kicsit olyannak hatott, mint Zsüliett lehetséges válasza, csupán a feliratok hiányoztak a ballon körül. Igen-nem, igen-nem. Jobbra-balra. Fent vagy lent. Vajon mikor fog megállapodni? És főleg: melyik lehetőségnél?

Kázmér az órájára nézett. Tíz perce volt odaérni Zsüliett munkahelye elé.

A húsz szál rózsával a kezében felszállt a 20-as buszra. A jármű ablakából figyelte tovább a ballon széllel folytatott harcát. Vajon a bizonytalan sodródást választja vagy az örömteli megállapodást a talajon. Egyelőre nem tudta megjósolni az események kimenetelét, ugyanis a busz lefékezett, és Kázmér leszállt.

Most minden figyelmét a csillogó, zöld üvegablak kötötte le. Még öt perc. Nézte derengő képmását az ajtóban, kezében a kedves kis csokrot. Megigazította a nyakkendőjét, amit most csaknem fullasztónak érzett. Letörölte a képzeletbeli porszemeket sötétzöld zakójáról. Majd megigazította a virágok szirmait, hogy tökéletesen álljanak a nagy pillanatra, ami elérkezett.

Az üvegajtó szétnyílt, Zsüliett kilépett rajta. Vörös haját meglebbentette a szél. Kázmér hátrapillantott. A ballon csaknem földet ért. Tekintetét megpihentette a rózsákon, de csupán pár másodpercre, hogy ne szalasszon el semmit, majd letérdelt szerelme elé.

Ahogy Zsüliett felfedezte az egyik rózsa közepébe rejtett gyűrűt, kezét a szája elé kapta, és letérdelt Kázmérral szemben. Könnyes szemmel, boldogan omlott a férfi nyakába. Ezzel egy időben igenek harsantak fel örömujjongásban.

A ballon földet ért. Senki nem sérült meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://irasokesamitasok.blog.hu/api/trackback/id/tr3011658816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.